Torskrygg med jordärtkockspure

Otroligt god helgmiddag. Svårt att skriva ut tajmingen med momenten, där får man ju använda erfarenhet lite, eller varmhållning av det som inte blir för färdigt av det som tex moset.

400 gram torskrygg
salt, peppar och ev annan krydda, jag använde Santa Maria Seafood & Fish men det kan uteslutas.

300 gr jordärstskockor
300 gr potatis
Smörklick
Salt
Peppar
Gräddmjölk, uppvärmd

Kantareller

Finbladig sallad

Frysta ärtor

Tillagning:

Krydda fisken och stek den på båda sidor i en ganska varm stekpanna så att den får lite färg. Sätt en stektermometer i den tjockaste delen. In i ugnen på 150 grader till temp 56 grader.

Skala rotsakerna och dela dem i jämna bitar. Koka i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Mosa först med potatisstöt, ha i smör och vispa med elvisp. Tillsätt uppvärmd gräddmjölk till lagom konsistens. Krydda med salt och peppar.

Under tiden stek kantareller i smör och krydda med salt och peppar.

Ärtorna kan du tillaga med lite vatten i mikron i ett par minuter så att de blir varma.

Potatis och jordärtskocka ska kokas:



Fisken lättbrynt innan ugnen:


Skogens guld:


 Färdigt:



Kommentarer